Jan Smit wint belangrijkste Duitse tv-prijs

3 oktober 2014 13:53 | amusement | Door Televizier

Jan Smit won al eens de Gouden Televizier-Ring met zijn beroemde soap Gewoon Jan Smit, de Volendammer heeft nu ook de belangrijkste Duitse tv-prijs op zak.

Jan Smit heeft met zijn programma Sing Meinen Song – Das Tauschkonzert Der Deutsche Fernsehpreis gewonnen in de categorie ‘Beste entertainmentprogramma’, dat is de belangrijkste tv-prijs van Duitsland. 

Jan Smit

Sing Meinen Song – Das Tauschkonzert is de Duitse versie van het Avrotros-programma De Beste Zangers Van Nederland. Jan Smit bedacht het programma samen met zijn manager Aloys Buys en tv-producent Frank Timmer. In Duitsland wordt het niet door de Vrienden voor het leven-zanger gepresenteerd, bij onze oosterburen houdt Xavier Naidoo de zangers in toom.

De Beste Zangers

De jury noemt de Duitse versie van De Beste Zangers Van Nederland “de verrassingshit van het seizoen. De zeven kandidaten hebben zich met hart en ziel in het experiment gestort. De muziek en de maker is het middelpunt hier.” 

Jan Smit maakt dit jaar geen kans op de Gouden Televizier-Ring, hij heeft wel de grote eer om het prestigieuze tv-gala te presenteren.

Meer over