Iedereen is van de Wereld

Jan Versteegh krijgt nog een quiz bij SBS 6

23 november 2020 12:27 | amusement | Door Irma Tomas

© Talpa
Jan Versteegh wordt de quiz-koning van Nederland. De presentator gaat vanaf zaterdag 2 januari de ludieke kennisquiz Iedereen is van de wereld presenteren.

Jan is ook al de presentator van BINGO! De 100.000 euro quiz. In Iedereen is van de wereld doen 27 mensen uit 9 landen mee. Zij zijn ieder in hun eigen land geïnterviewd en kregen vragen voor hun kiezen als: Hoe ziet jouw wc eruit? Hoe oud was je toen je de eerste keer sex had? en Hoe verjaag je een inbreker?

BN'ers en niet BN'ers

In de studio in Nederland moeten teams bestaande uit twee bekende Nederlanders en een onbekende Nederlander inschatten welke antwoorden die wereldburgers geven. Alleen de onbekende Nederlander kan de quiz winnen.

De hoofdprijs is een reis

De hoofdprijs is nogal opvallend gezien de tijd waarin we leven. De winnaar krijgt het aantal gewonnen kilometers uitbetaald in een reischeque. Hoe meer reiskilometers het team bij elkaar sprokkelt, hoe verder de winnaar kan vliegen. Hopelijk kan de winnaar zijn reischeque nog dit decennium gebruiken. 

België

Het format van Iedereen is van de wereld komt uit België waar het programma Donderen in Keulen heet en waar het een groot succes was. 

De eerste aflevering van Iedereen is van de wereld is op 2 januari om 22.00 uur te zien op SBS 6

Meer over