Kinderen hebben de regie

Jan Versteegh presenteert Kinderen Kopen Een Huis

21 maart 2023 14:52 | amusement | Door Susanne Jansen

© ANP KIPPA/Marco de Swart

In Kinderen Kopen Een Huis hebben kinderen de complete regie over de aankoop van een huis in handen. De presentatie was het eerste seizoen in handen van Leonie ter Braak, maar wordt het tweede seizoen overgenomen door Jan Versteegh

De ouders van de kinderen willen heel graag verhuizen, maar de thuiswonende kinderen denken daar anders over. Door de regie volledig aan de kinderen over te dragen, helpt de huizenjacht misschien om de lol in te zien van een eventuele verhuizing.

Grote slaapkamer

Samen met een makelaar en Jan Versteegh gaan de kinderen op zoek naar een huis. In het vorige seizoen bleek wel dat de kinderen andere criteria hebben dan ouders. De kinderen zijn vooral bezig met hoe groot hun kamer is en minder met wat hun ouders allemaal willen. 

Kritische kinderen

Ondanks dat het kinderen zijn, bleek vorig seizoen al wel dat juist zij erg kritisch kunnen zijn. De grootte van de slaapkamers en het wel of niet hebben van een tuin is voor de kinderen belangrijk, maar ook werden de gehorigheid, de aanwezigheid van dubbel glas en de mogelijkheden tot uitgebreid besproken.

Het nieuwe seizoen van Kinderen Kopen Een Huis is vanaf woensdag 24 mei om 20.30 uur op SBS 6 te zien. 

Meer over