Jan Versteegh van start met het ultieme survivalprogramma No Way Back van SBS6

SBS 6 - zondag 7 januari om 20:30

© By.Marj

In het nieuwe realityprogramma No Way Back van SBS6 gaan zestien deelnemers de ultieme uitdaging aan: overleven in de ongerepte wildernis van Noorwegen. Dit doen ze onder toeziend oog van presentator Jan Versteegh en ex-commando Ray Klaassens.

Eén ding is zeker: niet iedereen zal de eindstreep halen.

No Way Back

In het nieuwe SBS6-programma No Way Back staan zestien dappere avonturiers voor de uitdaging van hun leven. Ze worden onder leiding van de ervaren ex-commando Ray Klaassens uitgedaagd op mentale veerkracht, strategie en uithoudingsvermogen tijdens een meedogenloze tocht door de ongerepte wildernis van Noorwegen. 

De deelnemers worden daar keer op keer geconfronteerd met adembenemende uitdagingen, variërend van abseilen van een 60 meter hoge brug tot het oversteken van een klif via een touwbrug en een ijskoude duik in een rivier. Voor wie dit op een gegeven moment te uitdagend wordt, heeft geluk. Op de route liggen namelijk vier survivalkampen. Hier krijgen de deelnemers de keuze om er te blijven of de tocht te vervolgen. Als niemand zich vrijwillig opoffert om te blijven, moet er worden gestemd. 


Prijzengeld

De kandidaten weten echter wel waarvoor ze het doen: een deel van de te winnen 100.000 euro. Dit bedrag kan op twee manieren worden verdiend: door achter te blijven in een van de vier kampen of door de finish te halen. Hoeveel een kamp precies waard is, wordt pas onthuld wanneer de avonturiers er aankomen.

Wat ze wel weten, is wat de finish waard is: 50.000 euro om precies te zijn. Als echter niemand de finish haalt, wordt dat bedrag verdeeld onder de overgebleven avonturiers in de kampen - als die uiteraard nog niet hebben opgegeven. 

Jan Versteegh en Ray Klaassens

Presentator Jan Versteegh begeleidt de kijkers door dit zenuwslopende avontuur, terwijl Ray Klaassens de avonturiers niet alleen fysiek, maar ook mentaal uitdaagt. "In No Way Back laten we zien dat wat onhaalbaar lijkt, niet onhaalbaar is", aldus de ex-commando.

"We denken vaak dat we fysiek het maximale van ons kunnen hebben bereikt - en besluiten dan om op te geven. Dat is juist een gevolg van onze mentale conditie. Door inzicht te verschaffen in deze struggle en aan te sturen op wilskracht, proberen we de avonturiers in de race te houden. Op een kamp of tot aan de finish."

No Way Back is vanaf deze 7 januari iedere zondag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Meer over