Jan Versteegh vs Geraldine Kemper in Zuid-Afrika

20 januari 2016 09:58 | amusement | Door Televizier

Op 1 februari start een nieuwe Versus-reeks op BNN. Ditmaal vechten presentatoren Geraldine Kemper en Jan Versteegh de strijd uit in Zuid-Afrika. 

De Versus-reeks is inmiddels vaste prik bij BNN. In dit programma nemen twee BNN-presentatoren het tegen elkaar op en voeren ze de meest uiteenlopende opdrachten uit. Geraldine is geen groentje meer op dit gebied. In een vorige reeks nam ze het op tegen Versus-veteraan Ruben Nicolai. Helaas verloor ze deze met 5-3, maar misschien is het geluk ditmaal wel aan haar zijde. 

Stunts

De twee moeten flink aan de bak. Zo dansen ze de Pantsula (een volksdans) op een internationaal dansfeest midden in de Townships, redden ze dieren van stropers in een jeep en worden ze zonder perslucht gekielhaald onder een groot piratenschip. 

Pittige opgave

De bloedfanatieke strijders waren aan elkaar gewaagd. ‘’Versus is een spel dat in je hoofd gaat zitten. Wat de opdracht ook is, je moet en zal winnen! Dat was, gezien de uitdagende opdrachten en door mijn bloedfanatieke tegenstander, iedere keer een pittige opgave. Maar geen zorgen; El Blonde Opponente en ik, we vinden elkaar nog steeds lief’’, laat Jan weten. 

Levend speelbord

In de eerste aflevering kunnen Jan en Geraldine na aankomst gelijk aan de slag. Ze moeten een familiespel spelen waarbij heel Kaapstad hun speelbord is. In de stad zijn 25 hotspots aangeven die de twee moeten aankopen. Bij elk hotspot krijgen ze een kanskaart met een opdracht die ze moeten volbrengen voordat ze de hotspot kunnen aankopen. Alleen dit verloopt niet allemaal even soepel. Degene met de meeste hotspots wint en de verliezer belandt in de gevangenis op Robbeneiland.

Jan vs Geraldine is vanaf 1 februari te zien om 20.30 uur op NPO 3 bij BNN. 

Meer over