Jan Versteegh: "We doen dit niet alleen voor de appelbilletjes van Tim"

BNN-presentatoren Jan Versteegh en Tim Hofman sieren dit jaar de cover van het blad L'HOMO, de jaarlijkse manneneditie van het blad Linda. Het duo ging vol overgave te werk tijdens hun fotoshoot op Curaçao, maar zat niet enkel voor het plezier aan elkaars buik, billen en edele delen.

Hoe kwamen Jan en Tim überhaupt voor de camera van het blad terecht? Dat proces is in gang gezet door Jan zelf, vertelt hij in RTL Late Night. "Ik gaf een interview aan het AD en daar kwam ineens de vraag of ik misschien de L'HOMO-shoot zou willen doen. Ik dacht waarom niet, het zijn mooie foto's en ik heb er ook wat over te vertellen. Dus ja, zeker."

Twitter

Na de sollicitatie van Jan was het de beurt aan BNN-collega Tim om in actie te komen. Op Twitter plaatste hij onderstaand bericht.

Het was geen bluf, want niet veel later hing het blad Linda aan de telefoon. "Of het een grapje was", vertelt Tim. "Maar we meenden het serieus en deden het wel."

Zwarte trui en lange broek

Het BNN-duo poseerde niet alleen braaf voor de camera, ze stortten zich volledig op hun werk. "We zijn nog jong, dus we kunnen daar niet lafjes gaan staan met een zwarte trui en een lange broek."

Acteren

De shoot was een intieme aangelegenheid, maar sprake van een seksuele vonk was er absoluut niet. "Nee totaal niet, we zijn allebei hetero", zegt Tim. "Het is een verhaal, een soort acteren. Dit ging over twee homojongens die net uit de kast waren en samen op vakantie waren. Daar duik je dan in, maar verder gebeurt er fysiek met mij niks als ik dicht in de buurt van zijn penis kom."

Het moet kunnen, maar het kan toch niet

Toch zit er meer achter de coverfoto van de jonge presentatoren, die voor de fotoshoot wekenlang hard trainden en gezond aten. "We doen dit niet alleen maar zodat we kunnen zien wat voor appelbilletjes Tim heeft", grapt Jan.

In Nederland zijn we allemaal heel tolerant (over homoseksualiteit, red.), tot we er naar moeten kijken. Twee mannen die hand in hand op straat lopen, dat veroorzaakt nog steeds problemen en dat is eigenlijk heel gek. We zeggen allemaal dat we zo tolerant zijn, het moet allemaal kunnen, maar toch kan het niet. En dat is niet alleen in Nederland, dat is overal zo." 

Wetmatig goed voor elkaar

Tim vult zijn vriend aan: "Wetmatig hebben we alles goed voor elkaar, de eerste homohuwelijken waren hier. Als je hand in hand op straat loopt krijg je 'wat goed man' te horen, terwijl het normaal hoort te zijn. Of je wordt bespuugd."

'Uit de kast'

Niet alleen de tolerantie van vreemden laat volgens Jan en Tim nog te wensen over, maar ook de acceptatie van de directe omgeving kan stukken beter. "Ben je al uit de kast? Alsof het iemand ook maar iets aangaat, tot aan je ouders aan toe, of je nou op mannen valt of op vrouwen. Die kast hoeft er toch helemaal niet te zijn?"

"Het is makkelijk lullen voor ons", vervolgt Tim. "Maar het zou mooi zijn als door dit soort dingen iemand thuis kan komen met een jongen of meisje en dat niemand echt daar iets van vindt." 

Afbeelding

De nieuwe L'HOMO werd op 27 juni gelanceerd. Bekijk hieronder het interview bij RTL Late Night.

Reageren