Jan Versteegh wint eerste seizoen It Takes Two

23 april 2016 21:30 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 4/It Takes 2

BNN-presentator Jan Versteegh heeft het eerste seizoen van It Takes 2 gewonnen. Hij wist in de finale Marlijn Weerdenburg te verslaan.

Na zeven weken vol zingende BN'ers was het tijd om 't figuurlijke kaf van het koren te scheiden.

Jan versus Jan

De beginronde van de finale telde vier sterren: Jan Kooijman, Jan Versteegh, Fatima Moreira de Melo en Marlijn Weerdenburg. Op voorhand was niet te zeggen wie het meeste kans zou maken, maar Versteegh bleek al een vroege favoriet toen hij driemaal een tien scoorde voor zijn versie van de Sinatra klassieker I've Got You Under My Skin.

Afvallers

Na de eerste ronde waarin de vier finalisten elk een nummer met hun coach en met een bekende artiest brachten werd de eerste balans opgemaakt. Jan en Marlijn waren vroege favorieten en dat bleek ook toen de punten van vak- en publieksjury bij elkaar werden opgeteld. Op basis van de jurypunten was Jan Versteegh sowieso door. Na de eerste stemronde bleek dat Fatima en Jan Kooijman het veld moesten ruimen, waarna ook coach Glennis Grace in één klap geen kandidaten meer had.

Finale

Voor hun laatste, beslissende optreden zongen Jan en Marlijn nog eenmaal met hun coaches. Jan koos voor Mr. Bojangles, en ook al ging het lied over een dakloze straatartiest uit New Orleans, hij wist zich meer dan in te leven. De jury was ontegenzeggelijk positief en beloonde hem opnieuw met drie maal een tien. Toen daarna het publiek mocht stemmen was er geen twijfel mogelijk: het blonde BNN-gezicht wint het eerste seizoen.

En morgen verschijnt zijn debuutalbum

Meer over