Gemene deler

Janine Abbring hoopt aardig gevonden te worden door haar Zomergasten

26 Juli 2019 09:49 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Anouk van Kalmhout
Aanstaande zondag begint een nieuwe reeks Zomergasten. Janine Abbring gaat in de eerste aflevering in gesprek met John van den Heuvel en de presentatrice hoopt maar wat graag dat ze aardig gevonden wordt.

In gesprek met Trouw legt Janine Abbring haar standpunt uit. "Ik denk dat veel journalisten vies kijken als ik zeg dat ik aardig gevonden wil worden door mijn gasten. Maar dat is dan maar zo. Is dat erg? Weet je, als je drie uur met elkaar aan een tafeltje zit en je vindt elkaar onsympathiek... ik weet niet wie je daarmee dient. Ik zit daar niet om vrienden te worden, maar een gemene deler vinden is wel waardevol."

Invloed

Voor het gesprek met Van den Heuvel richt Abbring zich op een overkoepelende vraag. Ze wil van De Telegraaf-journalist weten in hoeverre zijn baan van invloed is op zijn leven. "Hij is crimereporter, een heel gek beroep want hoe beter je erin bent, hoe meer je eigen leven ook in gevaar is. Hoe ver ga je daarin, welke offers breng je en wat vindt je omgeving daarvan? En is het het waard? Daar ben ik heel erg benieuwd naar", aldus de presentatrice.

Ideale televisieavond

Naast John van den Heuvel schuiven schrijfster Hanna Bervoets, journalist Nina Jurna, schrijver Maxim Februari, longarts Wanda de Kanter en de Vlaamse regisseur Ivo van Hove aan bij Abbring. Zij worden in drie uur live ondervraagd en stellen hun ideale televisieavond samen in Zomergasten.

Meer over