Janine Abbring nieuwe presentator Zomergasten

3 april 2017 10:21 | amusement | Door Televizier

© Falco Hassink

Janine Abbring (41) wordt de nieuwe presentator van het interviewprogramma Zomergasten. Zondag met Lubach eindigde zondagavond al met een hint naar de nieuwe presentator.

Abbring is op dit moment vooral werkzaam als eindredacteur voor het programma Zondag met Lubach. “Achter de schermen werken bevalt me prima en ik was niet actief op zoek naar werk voor de camera”, vertelt de presentatrice. “Maar toen ik werd gevraagd om een screentest te doen voor Zomergasten vond ik dat een unieke kans die ik niet wilde laten schieten.”

Humorvolle manier van interviewen

“We zijn blij met de keuze voor Janine als nieuwe presentatrice van VPRO Zomergasten", vertelt hoofdredacteur Stan van Engelen van de VPRO. "Ze heeft een slimme, prikkelende en vaak ook humorvolle manier van interviewen. Daarbij zoekt ze risico’s op en durft ze ook zichzelf te tonen in de gesprekken. Ze schuwt niet om gasten op een positieve manier uit te dagen.”

Zondag met Lubach

Het VPRO-programma Zondag met Lubach eindigde zondagavond opmerkelijk. Nadat de lichten in de studio waren gedoofd, was nog net een gesprek te horen tussen presentator Arjen Lubach en Abbring. Daarin noemde Lubach haar de nieuwe presentator. “Jij gaat Zomergasten presenteren natuurlijk!”

Bekijk het gesprekje tussen de twee vanaf 16.48

Favoriete film- en televisiefragmenten

De nieuwe reeks Zomergasten is te zien tussen 23 juli en 27 augustus. Daar mogen gasten vertellen over hun favoriete film- en televisiefragmenten. Het is nog niet bekend wie dit jaar de gasten zullen zijn. Het vorige seizoen lag de presentatie in handen van Thomas Erdbrink.

Meer over