Portretten van Krabbé

Jasper Krabbé maakt voor nieuw programma portretten van BN'ers en één Belg

9 februari 2023 16:05 | amusement | Door Irma Tomas

© Nico Kroon
In zijn nieuwe programma Portretten van Krabbé gaat Jasper Krabbé op pad met bekende mensen om daarna een portret van ze te schilderen.

Als je iemand een beetje kent, is het makkelijker schilderen, zo redeneert Krabbé. En dus trekt hij in vier afleveringen op met Tom Waes, Kim van Kooten, Joy Delima en Ernst Jansz. De kunstenaar bezoekt samen met zijn gasten plekken die belangrijk voor hen zijn geweest, want om een treffend portret te kunnen maken, wil hij zo dicht mogelijk tot de kern van de gast komen.

Tom Waes

Met Tom Waes bezoekt Jasper onder andere café d’Anvers in het ruige deel van Antwerpen waar Tom als uitsmijter heeft gewerkt. Ze doen ook zijn geboorteplek aan; het rustige Edegem waar hij vroeger al zijn streken moest opbiechten bij meneer pastoor. Onder de Erasmusbrug in Rotterdam voelden actrice en columniste Joy Delima en haar zus zich ‘on top of the world’. Ze bezoeken samen ook de Toneelschool in Arnhem.

Kim van Kooten

Kim van Kooten laat Jasper kennismaken met de snackbar waar ze als 7-jarige regelmatig alles bestelde wat ze op kon. Samen praten ze over de kracht van humor tijdens de moeilijke momenten in het leven. Met ex-Doe Maar zanger Ernst Jansz gaat Jasper terug naar diens ouderlijk huis in Amsterdam waar hij opgroeide met zowel Chopin als Indonesische muziek. Op zijn geliefde Texel laat Ernst Jansz horen hoe belangrijk het eiland is voor zijn huidige band.

Terug in zijn atelier gaat Krabbé aan de slag met alle schetsen, persoonlijke verhalen en plekken in zijn achterhoofd om tot het ultieme portret te komen dat in de finale wordt onthuld aan de hoofdpersoon. 

Portretten van Krabbé is vanaf woensdag 29 maart om 20.30 uur bij AVROTROS te zien op NPO 2

Meer over