Javier Guzman maakt oudejaarsconference 2016 voor RTL 4

Javier Guzman gaat voor het eerst een oudejaarsconference doen. RTL 4 heeft hem gestrikt voor een voorstelling over 2016.

Donderdag tekende Javier het contract bij RTL-baas Erland Galjaard. "Ik ben ontzettend blij", laat de cabaretier weten aan RTL Boulevard. "Ik wil dit al vanaf mijn achtste." Eerder maakte Javier wel al Sinterklaasconferences, zoals de voorstelling Lief & laf, die vorig jaar op 5 december bij RTL 4 te zien was.

Guido Weijers

RTL 4 bracht in 2014 voor het laatst een oudejaarsconference op de buis, die van Guido Weijers. De voorstelling trok 1,7 miljoen kijkers, terwijl op NPO 1 Youp van 't Hek het jaar uitluidde voor 2,4 miljoen kijkers.

Herman Finkers

In 2015 was Herman Finkers de enige die 31 december op de buis was met een conference. Hij trok op NPO 1 toen maar liefst 3 miljoen kijkers en verbrak daarmee een twaalf jaar oud record.

Claudia de Breij

Maar met de komst van Javier Guzman in het Oud-en-Nieuw-landschap is er in 2016 dus weer wat te kiezen. Op NPO 1 verzorgt Claudia de Breij de voorstelling over het voorbije jaar.

2017

Ook voor 2017 zijn de makers van oudejaarsconferences inmiddels al bekend. Youp van 't Hek luidt het jaar uit bij de publieke omroep en ook Guido Weijers keert dan terug op het oudejaarsavond-podium. Of RTL 4 zijn voorstelling weer gaat uitzenden, is nog niet bekend.

 

Reageren