Blessing

Trots overheerst bij teleurgestelde Jeangu Macrooy na finale Eurovisie Songfestival

23 mei 2021 10:49 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Soms is meedoen belangrijker dan winnen. Bij Jeangu Macrooy, die 23e werd bij het Eurovisie Songfestival met zijn nummer Birth Of A New Age, overheerst de trots.

“Het is natuurlijk een teleurstelling als je niet hoog eindigt, maar ja. Weet je, het was zo’n avontuur en ik ben zo blij”, zei Jeangu na het Songfestival in de nabeschouwing bij Op1. “Het was zo’n feest dat dit heeft kunnen plaatsvinden in deze tijd, we dealen nog allemaal met corona, het was echt een blessing.”

Springen

De 27-jarige zanger – die van de jury’s slechts 11 punten kreeg toebedeeld en van de kijkers welgeteld nul - was daarnaast blij voor Måneskin, de Italiaanse rockgroep die de 65e editie van het Eurovisie Songfestival op zijn naam schreef. “Ik heb echt staan springen voor het podium.”

Commentator

Later schoof ook commentator Sander Lantinga met Mr. Songfestival Cornald Maas aan bij Paul de Leeuw en Astrid Joosten voor een nabeschouwing op de finale. Tussen neus en lippen door liet de Radio 538-dj vallen dat Jan Smit volgend jaar zijn plek als commentator weer inneemt. De Volendammer ontbrak dit jaar op die plek, omdat hij samen met Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager het muziekfestijn presenteerde.

Meer over