'Toch nog iets gewonnen'

Jeangu Macrooy wint van De Slimste Mens

31 december 2021 10:07 | amusement | Door Ingelise De Vries

© Rinse Fokkema
Jeangu Macrooy mocht op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam dit jaar niet bepaald hoog scoren, op de valreep van 2021 wint hij toch nog iets. 

In de Nationale 2021 Quiz van BNNVARA werd gisteravond de kennis van bekende Nederlanders getest. Onder andere zanger Jeangu Macrooy schoof aan. Hij nam het onder andere op tegen Marcel van Roosmalen, Lale Gül, Edson da Graça en Lucille Werner.

Jeangu Macrooy wint Nationale 2021 Quiz

Ook De Slimste Mens-winnares van het afgelopen seizoen Lisa Loeb deed mee aan de quiz. Ze moest het afleggen tegen Macrooy, die daarmee net even wat meer wist dan de slimste mens.

Op Instagram deelt Macrooy trots zijn overwinning. "Toch nog iets gewonnen dit jaar", grapt de muzikant, verwijzend naar de laatste plaats op het Eurovisie Songfestival afgelopen jaar.

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy)

Emma Wortelboer: "F*ck het Songfestival"

Opvallend is de quote van Emma Wortelboer bij het overhandigen van de prijs. "Fuck het Songfestival", zei de enorme fan van de muzikale wedstrijd. "Dit is veel leuker om te winnen!"

De presentatrice mocht in 2019 de punten namens Nederland uitdelen. Toen Duncan Laurence won, was de inmiddels 25-jarige presentatrice door het dolle heen.

Meer over