Jeffrey Wammes rent voor zijn leven in Release the Hounds

30 oktober 2014 14:39 | amusement | Door Televizier

Een horrorgameshow noemt FOX het nieuwe programma Release the Hounds. Daarin moet topturner Jeffrey Wammes rennen voor zijn leven in een donker bos. Eddy Zoëy presenteert.

Jeffrey Wammes wist bijzonder weinig toen hij toen hij toestemde kandidaat te worden in Release the Hounds. „Ze zeiden dat het programma een spelelement had en dat het iets met angst te maken had. 'Als het maar niet met slangen is', zei ik nog. Want daar ben ik fobisch voor.” Het werd niet iets met slangen, maar met honden.

Griezelig bos

In Release the Hounds wordt Jeffrey achterna gezeten door een roedel vervaarlijk uitziende herders die dreigen hem te verscheuren (nou ja, zogenaamd dan) als hij niet rap genoeg is. Daarvoor moeten Jeffrey, zijn zusje en beste vriend nog allerlei enge opdrachten uitvoeren in een griezelig, donker bos. Je moet er maar zin in hebben.

Meteen verkocht

De aflevering werd opgenomen in Groot-Brittannië, waar Release the Hounds al een tijdje loopt. Presentator Eddy Zoëy: „Het was in een heel oud verlaten bos/legergebied bij Londen in de buurt. Een soort immens pretpark voor de nacht. Ik was dan ook meteen verkocht toen ik een Engelse aflevering zag. Het zit zo goed in elkaar. Maar met dit programma is het wel: 'you love it or you hate it'. Mijn moeder zou er niet naar moeten gaan kijken, die vindt dit verschrikkelijk. Maar het is wel anders, dat vind ik er tof aan.

De Nederlandse aflevering

Voorlopig blijft het even bij 1 Nederlandse aflevering van Release the Hounds (de rest van het seizoen wordt gevuld met Engelse afleveringen), als het programma heel goed bekeken wordt, volgen er wellicht meer. En hoewel Jeffrey zich meermalen het leplazerus schrok heeft hij geen spijt: „Nee, ik voelde me vereerd dat ik werd gevraagd. Ik had het niet willen missen. Maar ik zou het niet nog een keer doen. Het is fysiek en mentaal heel zwaar.”

Try Before You Die

En zou presentator Eddy Zoey zelf niet eens het bos inwillen als deelnemer? „Ik heb al zo veel gedaan. We hebben eng een beetje uitgevonden bij BNN met Try Before You Die. Parachutespringen, bungeejumpen, vechten met krokodillen, slangen vangen. Allemaal al gehad, er is niet zo veel meer over. En ik ben 47, dan ben je wel klaar met fysiek gevaarlijke dingen.”

Jeffrey is over het algemeen heel goed in realityprogramma's

Meer over