Taaitaaie stof

Jelka van Houten laat kinderen niet naar Het Sinterklaasjournaal kijken

15 november 2023 09:27 | amusement | Door Faye Heijnis

© Screenshot Beau (RTL)
Het Sinterklaasjournaal is deze week vliegend van start gegaan met maar liefst 1,9 miljoen kijkers. Een droomrecord voor het programma en Dieuwertje Blok. De kinderen van Jelka van Houten kijken in elk geval niet, zo maakt de actrice en presentatrice kenbaar in Beau

Jelka van Houten heeft drie kinderen: een zoon en dochter uit haar vorige relatie en een dochter met cabaretier Henry van Loon. Als Beau van Erven Dorens haar dinsdagavond vraagt of zij ook naar Het Sinterklaasjournaal hebben gekeken, antwoordt Jelka van niet. "Waarom niet?!", wil Beau weten.

Kinderen in paniek door Het Sinterklaasjournaal

Jelka zegt dat de reden 'een beetje flauw' is en legt uit dat het 'vanuit school een soort van bepaald is'. De reden is het indrukwekkende Het Sinterklaasjournaal van vorig jaar, dat veel losmaakte onder de jonge kijkers. Sommigen belden zelfs De Kindertelefoon en de Alles Oké? Supportlijn. "Dan zinkt er een schip... Het is best wel een soort van paniek voor die kinderen vaak. En vanuit school zeiden ze: 'We vinden het fijn om het een wat zachter feest te maken over geven en nemen'. Dat snap ik eigenlijk ook wel."

Daar voegt Jelka aan toe dat ze het altijd 'een heerlijk programma' heeft gevonden 'als ze ernaar kijken en ik gewoon lekker zit te koken'. "Maar ik ga daar gewoon braaf in mee", zegt ze over de boycot dit jaar.

Het Sinterklaasjournaal en Speculasies

Het Sinterklaasjournaal is tot en met 5 december elke dag om 18.00 uur te zien bij de NTR op NPO Zapp (NPO 3). Voor wie er geen genoeg van krijgt is er nu ook Speculasies, waarin cabaretier Thomas van Luyn met gasten Het Sinterklaasjournaal nabespreekt. Speculasies is op zaterdag 18 en 25 november en 2 december om 18.10 uur te zien zijn op dezelfde zender, direct na Het Sinterklaasjournaal

Meer over