Jennie Lena en Marga Bult in vakjury Songfestival

29 april 2016 15:13 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Jennie Lena is de voorzitter van de Nederlandse vakjury voor het Eurovisie Sonfestival. Samen met haar vier collega's bepaalt ze wie 'douze points' verdient.

Naast Jennie Lena zit ook Marga Bult dit jaar in de jury. Verder mogen dj Ruud de Wild, producer Holger Schwedt en zangcoach Setske Mostaert hun deskundige oordeel vellen over de concurrenten van Douwe Bob.

Jennie

Jennie Lena schopte het tot de finale tijdens het laatste seizoen van The Voice of Holland. Bovendien is Jennie geen onbekende op het Songfestival. Vorig jaar was ze er erbij in Wenen als achtergrondzangeres van Trijntje Oosterhuis.

1987

Ook Marga Bult stond al eens op het podium van het Songfestival. In 1987 deed de Babe-zangeres mee met het nummer Rechtop in De Wind. Ze eindigde toen op de vijfde plek.

Vakjury

Dit is het eerste jaar dat de vakjury's los van het publiek punten geven aan de deelnemers. Op het einde van de show worden de publiekspunten bij die van de jury opgeteld. De halve finales zijn op 10 en 12 mei. Douwe Bob komt in actie tijdens de eerste halve finale. De finale is op zaterdag 14 mei.

Meer over