Experimenteerde na breuk met Henry

Jennifer Hoffman: 'drugs zijn magisch'

11 februari 2023 13:35 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Reinier Bergsma
Jennifer Hoffman ging na haar relatiebreuk met Henry van Loon flink aan de drugs. Dat doet ze uit de doeken in een openhartig interview met Het Parool. Ze vertelt daarin onder meer ook over haar rol in De Luizenmoeder. Misschien komt er wel een nieuw seizoen?

"Het was ontzettend leuk om te doen, maar we hadden nooit verwacht dat het zo’n groot succes zou worden. Met 750.000 kijkers waren we al blij geweest, maar toen we er vier miljoen hadden, zijn we met z’n allen de kroeg ingedoken. Wie weet komt er nog een seizoen", vertelt ze in de krant.

Na Henry aan de drugs

In het vraaggesprek wordt haar gevraagd naar de verbroken relatie met komiek Van Loon. Ze is vol lof over hem, maar uiteindelijk gingen de twee toch uit elkaar. "Hij is gelukkig als hij lekker kan sleutelen aan zijn motor en z’n shows kan spelen, ik miste op een gegeven moment het avontuur. We hadden een fijne relatie, maar na zes jaar was het voor mij meer vriendschappelijk dan romantisch."

Experimenteren

Hoffman vertelt over de tijd na de breuk, waarin ze flink los is gegaan. "Tot mijn 30ste heb ik geroepen dat ik tegen alle drugs was. Vooral cocaïne, dat is gewoon een asociale, ongezellige egodrug. Maar nadat het uit was gegaan met Henry wilde ik mezelf opnieuw uitvinden en nam ik op een festivalletje met vrienden xtc", zegt ze."Ik vond het magisch, net als paddo’s en lsd."

Meer over