Interview

Jennifer Hoffman genoot van opnames Deep Shit: 'We hebben heel veel lol gehad'

14 november 2021 10:00 | amusement | Door Richard Roosenboom

© Mark De Blok
Het begon met een gewapende actie in een dierenwinkel. Inmiddels zijn verveelde vinexvrouwen Sara en Veerle in Deep Shit ontspoord. Jennifer Hoffman: ‘Het is een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan.’

1. Hoe belangrijk is het dat de serie zich in een vinexwijk afspeelt?

“De vinex is de derde hoofdrolspeler: die geeft de serie die desolate sfeer. Maar het gaat ook om wat zich daar afspeelt. Dat zijn de kleine ergernissen in het leven die we allemaal hebben, die herkennen heel veel mensen. In Deep shit kun je verlekkerd kijken naar twee vrouwen die er iets aan doen, zodat je het zelf niet meer hoeft te doen. De serie is een pleister op de wonde.”

2. Woon je zelf ook in zo’n wijk?

“Ik woon op de begane grond in Amsterdam Oud-West met precies genoeg kamers voor iedereen. Het past allemaal net. Maar we wonen er fijn en daarom blijven we voorlopig. Het nadeel is wel dat we alleen een patio hebben, dat is in de nieuwbouwhuizen waar wij hebben gedraaid wel even anders. Maar daar is het nadeel dat je in een minder karakteristiek huis woont. Ik was toevallig een paar weken geleden op bezoek bij vrienden in de Almeerse wijk waar wij opnames maakten. Die wonen er heerlijk, in een hartstikke fijn huis. We hebben er lekker in de tuin gezeten, dat kan bij ons dus niet. Ik sluit niet uit dat ik over een paar jaar toch ook in zo’n wijk woon.”

3. Zou Veerles ontsporing door de tergende sleur jou ook kunnen overkomen?

“Voor mij is het eerder andersom: mijn leven is al avontuurlijk genoeg. Door het soort werk dat ik doe verveel ik me nooit. Een heel klein beetje extra sleur zou wel lekker zijn. Misschien is verhuizen naar een nieuwbouwwijk voor mij wel dé oplossing, haha.”

4. Hoe zag dat avontuurlijke leven er tijdens de pandemie uit?

“Mijn sociale leven heeft een dubbele klap gehad: ik heb intussen ook nog een kindje gekregen. Sociale activiteiten waren er de afgelopen tijd gewoon niet. Ik ben inmiddels zo gewend aan een-op-eengesprekken dat ik ook echt een beetje moet wennen aan veel mensen om me heen. Een interviewdag is nu zelfs wat overweldigend. Maar ik ben echt aan het genieten, vooral omdat ik over mijn serie mag vertellen. Het is een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan.”

5. Komt dat ook door de samenwerking met Fockeline Ouwerkerk, die Sara speelt?

“Zeker, dat was te gek. Ik ken Fockeline Ouwerkerk al honderd jaar en we wilden altijd al een keer iets met elkaar maken. We hebben heel veel lol gehad. Deep Shit is wel tweemaal uitgesteld: de eerste keer toen Fockeline zwanger was, de tweede keer was ik in verwachting. Niet erg, daardoor hebben bijvoorbeeld de schrijvers extra tijd gekregen om dingen verder uit te werken en ik denk dat dat hier en daar te merken is.”

De BNNVARA-reeks Deep Shit is elke zondag om 20:30 uur te zien op NPO3 

Meer over