Hitserie

Jennifer Hoffman hint op derde seizoen De Luizenmoeder

23 juli 2021 09:28 | amusement | Door Demi Schoenmakers

© AVROTROS
Het zou wel héél gek zijn als er na de bioscoopfilm een einde komt aan het fenomeen De luizenmoeder. In een interview met het AD hint actrice Jennifer Hoffman dan ook op een derde seizoen.

De satirische serie over basisschool De Klimop trok in 2018 en 2019 soms wel meer dan 5 miljoen kijkers. Na twee seizoenen stopte de serie, omdat onder meer schrijver en acteur Diederik Ebbinge zo gezegd 'geen zin meer' had. Voor de bioscoopfilm nam Ilse Warringa, die zelf Juf Ank speelt, het stokje over.

"Ik kan me niet voorstellen dat we nee zeggen als Ilse Warringa belt met de vraag of we een volgend seizoen nog zien zitten. Sterker, we hebben al flink gefantaseerd over een derde reeks”, zegt Hoffman. 

Het succes verwerken

Tijdens dat enorme succes van het eerste seizoen wisten de acteurs en actrices niet wat hen overkwam, vertelt Hoffman. "In seizoen twee waren we dat succes een beetje aan het verwerken. Met de film hebben we het hele fenomeen gevierd. Zo riep Bianca Krijgsman, die hulpmoeder Nancy speelt, op de eerste draaidag al: ‘Jongens, hier kunnen we straks toch niet mee stoppen?’ En dat voelen we eigenlijk allemaal zo."

Derde seizoen

Eerder zei Warringa in een interview met De Volkskrant dat ook zij een derde seizoen van De luizenmoeder niet uitsluit. "Ik heb nooit gezegd dat we ermee gaan stoppen", zei ze. "Er zijn maar twee mensen die daarover gaan, en dat zijn regisseur Jan Albert de Weerd en ik. Als wij met zijn tweeën zeggen: er komt een derde seizoen, dan komt er een derde seizoen."

Doorsnede van Nederland

Wat de serie zo'n succes maakt? "Het schoolplein is zo’n goede doorsnede van Nederland, er valt nog zo veel te vertellen en er is momenteel zoveel aan de hand om satire over te maken, dus ik sluit niks uit.” 

Meer over