Bij Khalid & Sophie

Jenny Arean zingt het indrukwekkende Dit Is Mijn Lijf

31 oktober 2021 10:26 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Vol branie, vuur en meer dan zestig jaar podiumervaring zong Jenny Arean het krachtige 'Dit is mijn lijf' bij Khalid & Sophie.

Programmamakers vrezen muziek: onderzoek wijst uit dat het, vooral bij talkshows, al snel een wegzapmomentje is. Liedjes moeten daarom kort zijn, de artiesten het liefst jong, hip en kleurrijk.

't Schaep

Bij Khalid & Sophie bewees Jenny Arean dat je heus een heel liedje kun zingen en dat er helemaal niemand naar de afstandsbediening grijpt. Hooguit om 'm harder te zeten. Ter promotie van haar nieuwe theaterprogramma met Brigitte Kaandorp bracht de 79-jarige vedette 'Dit is mijn lijf', een vertaling van This is my life die ze eerder al zong als Riek Balk in de bejubelde 'T Schaep reeks. 

Ovatie

Deze versie was uitgekleed, slechts één pianist en een enkel spotje. Meer had Arean niet nodig om het publiek en de andere gasten als Kaandorp en haar Schaep-tegenspeler Georgina Verbaan ademloos te laten luisteren. Na de laatste noot stond presentatrice Sophie Hilbrand als eerste op voor een welverdiende ovatie.  

Meer over