Jeroen Krabbé gaat op zoek naar Gauguin

Na Van Gogh en Picasso duikt Jeroen Krabbé opnieuw in het leven van een bekende kunstenaar. Dit keer is Paul Gauguin aan de beurt. Vanaf 2018 is het programma Krabbé zoekt Gauguin te zien.

Jeroen maakte het nieuws donderdag in De Wereld Draait Door bekend. De keuze voor Gauguin ontstond tijdens de opnames van Op zoek naar Van Gogh. Hierin behandelde hij de vete tussen de twee kunstenaars, maar dan wel vanuit de kant van Van Gogh. Nu is het tijd voor Gauguins levensverhaal.

‘Ongekend prachtig’

De acteur vindt de Franse kunstschilder een waardig opvolger van Van Gogh en Picasso. Volgens Jeroen is het oeuvre van Gauguin ‘ongekend prachtig’. Maar dat is niet de enige reden, zegt hij in DWDD: ‘‘Hij heeft ook de hele wereld over gereisd. Lima is zeer belangrijk in het verhaal, maar ook Brittannië, Denemarken, Tahiti en de Marquesaseilanden, waar hij gestorven is.’’

‘Saaie man’

Voor het kunstprogramma kiest Jeroen heel bewust wiens leven hij wil uitpluizen. Het is vooral belangrijk dat hij de schilder ook interessant vindt. Hij is geen fan van Salvador Dalí en Piet Mondriaan is een ‘saaie man’. De kans is klein dat deze schilders ooit aan bod komen in een nieuw seizoen.

Meer over:

Reageren