Jeroen Latijnhouwers presenteert Hallo Nederland

Tijd Voor Max start voortaan iedere dag met een kort nieuwsbulletin. Hallo Nederland wordt gepresenteerd door Carrie ten Napel (dochter van Evert) en Jeroen Latijnhouwers.

In een kwartier praten zij kijkers bij over wat er in Nederland is gebeurd die dag. Jeroen: „We brengen dagelijks nieuws uit de regio. Dat kan een landelijk onderwerp zijn dat we lokaal uitdiepen of iets regionaals wat we breder trekken.”

Eigen verslaggevers

Het programma maakt daarvoor gebruikt van eigen verslaggevers en beelden van regionale omroepen. „Zij vormen een enorme bron om uit te putten.” Jeroen is blij met zijn overstap naar Omroep Max. „Ik heb er ontzettend veel zin in. Er hangt een goede sfeer op de redactie en iedereen wil er iedere dag een goed bulletin van maken.”

Editie NL

Jeroen Latijnhouwers hoopt met het programma hoge ogen te gooien. „Het is geen must, ik heb er zeker niets op tegen als een bericht van ons landelijk nieuws wordt.” Hiervoor werkte hij elf jaar bij Editie NL, maar wat hem betreft was de klad er nog niet ingekomen. „Tot op de laatste dag zat ik er bovenop en wilde ik dat de uitzendingen goed waren. Dat heb ik nu bij Hallo Nederland weer. In die zin voelt mijn werk hetzelfde, maar dan op een andere plek.”

Zijn oude collega's zal hij nog in de gaten houden, vermoedt hij. „Door mijn nieuwe werk, kan ik niet direct naar hen kijken. Maar met veel collega's ben ik bevriend geraakt, dus ik spreek hen zeker nog.”

Meer over:

Reageren