Jeroen Pauw niet blij met NPO

3 september 2017 11:05 | amusement | Door Televizier

© Annemieke van der Togt/VARA

Jeroen Pauw is alles behalve blij met het feit dat het programma 5 jaar later niet meer bij de NPO wordt uitgezonden. Dat heeft hij laten weten in een interview met het Parool.

De NPO besloot dat er geen ruimte meer was voor de succesvolle interview-formule, waarna RTL het programma overnam. Presentator Pauw is daar zeker niet blij mee. "Ja, dat is geen vrije keus. De NPO heeft besloten dat ze iets anders wilde. Dat vond ik pijnlijk."

Lees ook: 5 Jaar Later naar RTL met Beau van Erven Dorens

Niet leuk

Pauw deed 5 jaar later naar eigen zeggen met veel plezier. "Hoe zeg ik het netjes? Het is niet leuk als iets wat je fijn vindt om te doen, je wordt ontnomen. De realiteit bij tv is dat er soms beslissingen worden genomen die je niet begrijpt", aldus de presentator.  "Het was een goed scorend programma, het werd gewaardeerd, ik heb er een Sonja Barend Award en een TV-Beeld voor gekregen."

Productiebedrijf

Overigens wordt het programma geproduceerd door het bedrijf van Pauw, TVBV. "Dat het programma verder kan bij RTL komt vooral doordat de rechten bij TVBV liggen. 5 Jaar Later is niet alleen door ons verzonnen, maar ook volledig door ons gefinancierd."

De presentatie van het programma bij RTL zal Beau van Erven Dorens voor zijn rekening nemen.

Meer over