En tis dubbel feest...

Jeroen Pauw viert bijzonder jubileum

2 Oktober 2018 16:32 | amusement | Door Jef Willemsen

© BNNVARA/Annemieke van der Togt
De tweede dag van oktober is een bijzondere voor Jeroen Pauw. Op social media staat hij stil bij de reden waarom de datum hem bijblijft.

Op 2 oktober 1989 maakte de toen 29-jarige Jeroen zijn televisiedebuut bij, toen nog, RTL Véronique. Hij was aangesteld als één van de presentatoren van het RTL nieuws. Jeroen viel door zijn wilde bos krullen, ondeugende glimlach en nog bredere schoudervullingen destijds direct op naast andere, ietwat oubolligere kopstukken als wijlen Jaap van Mekeren

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

#today 29 years ago #debut

Een bericht gedeeld door Jeroen Pauw (@pauwjeroen) op

 

25 jaar RTL 5

De RTL-groep heeft nog een ander nieuwtje te vieren. Op 2 oktober 1993 begon RTL 5 met haar uitzendingen. Vandaag de dag is de zender vooral bekend vanwege realityseries en herhalingen van Flodder maar RTL 5 zag ooit het licht als zender voor de jonge, hoogopgeleide man. De jubilerende Jeroen Pauw werd een kwart eeuw geleden dan ook aangetrokken om de openingsuitzending te presenteren. Aan tafel werden destijds onder meer de muziekinvloeden besproken die ten grond slag lagen aan de oprichting van de zender. 

De tijd heeft niet stilgestaan.

Meer over