Jeroen Pauw voorziet einde van zijn late night talkshow

Jeroen Pauw voelt het einde van zijn tijd als late night talkshow host naderen. Volgens de presentator is de kans klein dat hij er over vijf jaar nog zit.

Pauw deed zijn uitspraken in een interview met het AD waarin hij terugblikt op de eerste helft van het tweede seizoen van zijn praatprogramma.

Sprong gemaakt

Jeroen is in principe tevreden over de vooruitgang die het programma heeft geboekt. Zowel qua kijkcijfers als inhoud zit Pauw in de lift, toch blijft hij kritisch: "We hebben zeker een sprong gemaakt: meer vaart, afwisselende onderwerpen, een groter publiek, een goede klik tussen gasten. maar als ik over 2, 3 jaar vind: beter wordt het niet, dan is het tijd voor wat anders. Ik kan me niet voorstellen dat ik over 5 jaar hetzelfde doe als nu. Dan zou ik te weinig zijn opgeschoten."

"Levend lijk"

Toch begint de 55-jarige Jeroen de druk van een dagelijks praatprogramma op de late avond te voelen, zeker omdat hij er ook nog zijn eigen productiemaatschappij naast heeft. Zijn dagen beginnen om 7.30 uur en hij ligt zelden voor 2.30 uur onder de wol. Naar eigen zeggen is hij op de helft van het seizoen een "levend lijk" en worstelt hij met fysieke uitputtingsverschijnselen: "Ik heb geen vervanger. Dat betekent dat ik meermalen halfziek aan tafel zat. In mijn dromen lig ik in een hangmat op een tropisch eiland. Nog even niet, maar dat komt wel.''

Vluchtelingen

Pauw stond dit seizoen grotendeels in het teken van de vluchtelingenkwestie, een bewuste keus van Jeroen en zijn redactie: "Dat is ons kernthema geweest en volgens mij was het de juiste keuze. Op vijf uitzendingen na hebben we er zonder uitzondering aandacht aan besteed. Het is ook een onderwerp dat alle facetten in zich heeft voor een aantrekkelijk programma: het gaat over onrust in de samenleving, over oorlog en vrede, het is een verhaal in ontwikkeling. Hoe ver kun je gaan in het opleggen van je normen en waarden? Het gaat echt niet alleen om de kijkcijfers, maar het is wel belangrijk dat het publiek dat apprecieert. En dat gebeurt."

Reageren