Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van der Ven krijgen het druk

8 augustus 2013 10:49 | amusement | Door Televizier

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van der Ven krijgen het de komende tijd druk. De heren maken twee nieuwe programma's: Smeris en Jurk TV.

Na een lange zomervakantie van ruim twee maanden gaat Jeroen van Koningsbrugge weer aan de slag. Dat doet hij uiteraard samen met zijn collega Dennis van der Ven. Ze hebben twee programma's in de planning staan: dramaserie Smeris (BNN) en Jurk TV (RTL), een grote zaterdagavondshow.

Jurk TV

Eerder maakten Dennis en Jeroen samen al de sketchshows Draadstaal en Neonletters bij de Publieke Omroep. Voor RTL komen ze nu met Jurk TV (vernoemd naar de muzikale samenwerking tussen de heren). Een grote zaterdagavondshow die het Amerikaanse Saturday Night Live moet evenaren.

Uitgesteld

Jurk TV zou eigenlijk al in oktober op de buis verschijnen. In RTL Boulevard maakte Van Koningsbrugge bekend dat dat nu is uitgesteld naar maart 2014. Dat mag de pret niet drukken: “Het wordt in een studio of een theater met 200 tot 300 man publiek opgenomen. Ik heb er veel zin in!", laat Jeroen weten. Mocht je je als publiek willen opgeven, wees dan gewaarschuwd: "Zij moeten verplicht meespelen met de sketches.”

Smeris

Smeris is weer een heel ander verhaal. Hierin gaan we Van Koningsbrugge en Van der Ven van een hele andere kant zien. Jeroen vertelt over de misdaadserie: “Het is echt drama. Iedereen gaat waarschijnlijk dus iets anders verwachten bij ons tweeën. Mijn personage is rouwdouwerig. Die gaat wel stevig te keer.” Ze proberen een soort Tatort-sfeer neer te zetten met het programma. 

Rare beroepsdeformatie

Deze ommezwaai is niet alleen wennen voor de kijker, maar ook voor de mannen zelf: "Bij mij is het zo dat ik een rare beroepsdeformatie heb, als ik zo’n script lees. Ik ga meteen op zoek, waar de grappen zouden kunnen zitten. Dat ik denk: laat het nou los! Je zit gewoon een dramaserie te maken nu."

Meer over