Leukste liedjes uit De Kwis

Jeroen Woe over het Kwisconcert

17 november 2018 11:00 | amusement | Door Irma Tomas

© Olivier Thijssen/BNNVARA

In Het kwisconcert nemen Niels van der Laan en Jeroen Woe op muzikale wijze afscheid van De kwis door nog één keer de leukste liedjes uit de show te zingen.

Tekst: Jef Willemsen

Waarom een Kwisconcert?
“Niels en ik hielden een bittere nasmaak over aan het stoppen van De kwis eind april. We hadden best nog wel willen doorgaan, maar het voelde niet chic om Rob Urgert en Joep van Deudekom te vervangen. Nog even los van de vraag wie dat zou kunnen. We kwamen tot de conclusie dat we met nieuwe mensen net zo lief iets totaal nieuws zouden maken. Daarom dit afscheid van De kwis, een concert met liedjes over het nieuws uit de zeven jaar dat het programma op televisie was.”

Begrijpen we die liedjes nu nog wel?
“We hebben de meest tijdloze uitgezocht en geven tussen de nummers door ook duiding. Het vleesschandaal in Oss bijvoorbeeld zal niet bij iedereen nog vers in het geheugen liggen, maar ‘Pa-pa-paardenvlees’ was onze grootste hit op internet, dus die mocht zeker niet ontbreken. Net als ‘Het scooterlied’. Uiteindelijk deden we in de theatershow zo’n dertig nummers, waarvan er twintig de uitzending halen. Alles bij elkaar voelt het bijna als een oudejaarsconference over de afgelopen zeven jaar Nederland.”

Smaakt het naar meer?
“BNNVARA staat er positief tegenover en er zijn ideetjes, al staan die nog in de kinderschoenen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: ik betrap mezelf er nu al op dat ik tijdens het nieuws kijken inspiratie krijg voor een liedje of een grap. Niels en ik komen wat mij betreft dus zeker terug.”

Het kwisconcert, NPO 1 -  22.40 uur

Meer over