Jeroen Wollaars nieuwe NOS-correspondent Berlijn

24 juli 2014 16:58 | amusement | Door Televizier

© NOS

Jeroen Wollaars wordt de nieuwe correspondent in Berlijn voor de NOS. Hij verhuist deze winter naar de Duitse hoofdstad.

Wollaars, die ooit korte tijd in Duitsland woonde, heeft zin in de nieuwe uitdaging. “Ik zie er erg naar uit om nu langere tijd in het buitenland te werken, en nog wel vanuit één van de belangrijkste landen van Europa. Zeker in deze tijd waarin de kaarten opnieuw geschud worden en er een nieuwe machtsbalans wordt gezocht op ons continent.“ 

NOS

Ook de NOS is blij met het besluit. “Jeroen is een zeer creatieve journalist. Gegeven de positie van Duitsland in Europa en de wereld krijgt hij een rol die goed bij hem past“, zegt Dick Jansen, chef buitenlandredactie van NOS Nieuws. 

Jeroen Wollaars

Wollaars begon zijn carrière als verslaggever bij AT5. In 2007 ging hij bij de NOS aan de slag als bureauredacteur. Later dat jaar werd hij verslaggever bij NOS Nieuws. In deze functie deed hij verslag van grote nieuwsgebeurtenissen in binnen- en buitenland, waaronder de verkiezing van Bouterse in Suriname en de schietpartij in de Ridderhof in Alphen aan den Rijn.

Margriet Brandsma, voormalig verslaggeefster in Berlijn, verliet na 20 jaar de NOS.

Meer over