Wopke Hoekstra

Jeroen Wollaars winnaar van Sonja Barend Award

13 oktober 2021 10:23 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stefan Heijendael

De Sonja Barend Award is dit jaar voor Jeroen Wollaars. De presentator kreeg de onderscheiding voor beste televisie-interview van het jaar voor zijn gesprek met Wopke Hoekstra.

In Nieuwsuur ging Wollaars op 10 maart in gesprek met de minister van Financiën en CDA-voorman. Dinsdag kreeg hij de prijs uit handen van naamgever Sonja Barend in de BNNVARA-talkshow Khalid & Sophie.

Lovend

"Aan het gesprek kon je heel goed zien dat het ontzettend goed was voorbereid. Dan zit de interviewer daar en dat straalt eraf, die voelt zich gerustgesteld. Je hebt alles doorgenomen, alle mogelijkheden bekeken. Dat leidt tot een heel streng maar ontspannen gesprek”, sprak Barend lovende woorden over het winnende interview. Vorig jaar won Coen Verbraak de prijs voor zijn gesprek met Liesbeth Beukeboom in Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat.

Podium 

Mariëlle Tweebeeke eindigde op de tweede plaats voor haar gesprek met Mark Rutte in Nieuwsuur. De derde plek was weggelegd voor Twan Huys, die in Buitenhof het gesprek aanging met Sywert van Lienden.

Meer over