Jerry Springer in College Tour

19 september 2014 10:53 | amusement | Door Televizier

De Amerikaanse talkshowhost Jerry Springer keert terug op de Nederlandse televisie. De presentator is te gast in het NTR-programma College Tour.

Jerry Springer is vrijdagavond te gast in College Tour. Verhitte discussies en vreemde vogels, dat was - en is nog steeds - kenmerkend voor The Jerry Springer show. Sinds 1991 zijn er veel familievetes, al dan niet letterlijk, uitgevochten in het programma van de Amerikaanse presentator. Ook kwamen er mensen langs die een relatie hadden met hun eigen oma, of wilden trouwen met een paard. De talkshow werd halverwege dejaren 90 uitgezonden door SBS 6. 

Jerry Springer

Wat veel kijkers niet weten is dat Springer politicus is geweest; hij was eind jaren 70 twee jaar lang burgemeester van de stad Cincinnati. Springers show was aanvankelijk serieus bedoeld. De presentator besprak met gasten onderwerpen als daklozen en de wapenwet. Toen de kijkcijfers tegenvielen, ging hij op de sensationele toer. 

College Tour

Jerry Springer reist opvallend genoeg niet naar Nederland af om antwoord te geven op de brandende vragen van studenten. Presentator Twan Huys voelt de Amerikaanse talkshowhost in New York aan de tand. In College tour praat Springer met studenten over de politiek, zijn jeugd en natuurlijk The Jerry Springer show.

Twan Huys interviewt dit seizoen ook Afrojack en Johnny de Mol.

Meer over