Jesse Klaver emotioneel in RTL Late Night

15 maart 2018 10:41 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL

Humberto Tan vroeg Jesse Klaver gisteravond in RTL Late Night naar de aanranding van een stagiaire in GroenLinks. De lijsttrekker raakte zichtbaar geëmotioneerd. 

Een woordvoerder van GroenLinks is ontslagen, nadat hij ervan beschuldigd is een stagiaire te hebben betast en gezoend. "Wat zegt een fractievoorzitter dan?", vroeg Humberto Jesse Klaver op de man af.

Verschrikkelijk

De politicus was er duidelijk flink door aangedaan. "Ik ben zelf stagiair geweest bij GroenLinks in 2006. Dat moet de mooiste tijd van je leven zijn. Je leert politiek kennen, je leert het vak kennen, en dat wordt nu zo abrupt verstoord. Ik vind het echt verschrikkelijk."

Brok in zijn keel

De partij bespreekt volgens Jesse uitvoerig hoe ze zo'n naar incident kunnen voorkomen. "Wat het mij leert is dat dit dus overal kan", vervolgde de lijsttrekker. "Zelfs in de organisatie waar je zelf werkt en waarvan je denkt: dit is een veilige werkomgeving." Hij pauzeerde even, om met een brok in zijn keel te vervolgen: "Dat maakt mij ook verdrietig, dat dit kan gebeuren op de plek waar jij verantwoordelijk bent."

Lees ook: Gordon verkiest Jinek boven Humberto

Meer over