Jessica Villerius maakt serie Lief Dagboek voor RTL4

Documentairemaakster Jessica Villerius is voor RTL4 bezig met Lief Dagboek, een serie waarin volwassenen voor publiek hun jeugddagboek voorlezen.

Lief Dagboek is gebaseerd op een documentaire uit de VS. In Mortified Nation dragen vele Amerikanen een fragment uit hun jeugddagboek hebben voor, vaak tot groot vermaak van het publiek. De kijkers krijgen tussen de voordrachten door ook commentaar van de familie te zien.

RTL Late Night

Jessica Villerius was dinsdag te gast in RTL Late Night om te praten over haar serie Beschadigd. Humberto Tan liet een trailer van de Amerikaanse versie van Lief Dagboek zien en vroeg daarna aan Jessica of het klopte dat zij dit format naar Nederland gaat brengen. “Je hebt hele goede bronnen, ja,” lachte Jessica. De deal is pas net rond: “Het is heel vers, maar dit gaan wij maken voor RTL4.” Ze is nog op zoek naar mensen met een dagboek, maar dat komt waarschijnlijk wel goed: 


Beschadigd

Lief Dagboek wordt Jessica’s eerste klus die iets luchtiger is. Eerder behandelde ze in haar documentaires vooral zware onderwerpen. Voor de KRO maakte ze het spraakmakende Vel Over Probleem, over anorexia, en werkte ze mee aan Over De Streep met Arie Boomsma. De laatste jaren maakte Jessica veel docu’s voor de NCRV, bijvoorbeeld over huiselijk geweld, meisjeshandel en eerwraak. Ook haar nieuwe documentairereeks Beschadigd kaart een serieus onderwerp aan: mensen die zichzelf verwonden. Deze reeks is vanaf donderdag 12 februari om 22.05 uur te zien op NPO3.

Bekijk hier het RTL Late Night-fragment over Lief Dagboek:

Reageren