Jet van Nieuwkerk presenteert nieuw RTL-programma

2 juni 2017 10:54 | amusement | Door Televizier

Schrijfster Jet van Nieuwkerk (27) presenteert vanaf zondagochtend het programma Foodmakers bij RTL 4. Het is de eerste tv-presentatieklus voor de dochter van Mathijs van Nieuwkerk. 

In het programma bezoekt Jet boeren die verantwoordelijk zijn voor ons eten: ‘‘Foodmakers is een programma dat laat zien waar ons voedsel vandaan komt en hoeveel werk er voor nodig is voordat het eten op je bordje ligt, maar vooral gaat het over de vraag hoeveel ambacht er nog bestaat in Nederland’’, zegt de kersverse presentatrice tegen BuzzE.

Tomaten

Het programma bestaat uit acht afleveringen. Elke week gaat Jet langs bij een andere locatie. In een aflevering bezoekt ze een antieke boerderij, in een andere een moderne tomatenkas. Ze hoopt dat het programma de kijkers bewust laat nadenken over voeding: ‘‘Het zou leuk zijn als de kijker zich meteen het verhaal van die leuke boer van Foodmakers herinnert wanneer hij of zij de tomaten uit Nederland in de schappen ziet liggen.’’

Lees ook: Matthijs van Nieuwkerk in zwaar weer. 

Boek van Jet

Het programma past wel in het straatje van Jet. Vorig jaar bracht de food-deskundige Het boek van Jet uit met gezonde recepten en tips voor een ‘happy en healthy leven’. Begin dit jaar volgde alweer haar tweede boek Tips van Jet. Ze is overigens niet de enige Van Nieuwkerk-telg die succesvol is. Haar broer Kees is regisseur en regisseerde bekende romantische komedies als Pak van mijn hart en Ja, ik wil!.

Foodmakers is vanaf 4 juni te zien om 11.00 uur op RTL 4. 

Meer over