Nog genoeg burenruzies over

Jetske van den Elsen wil nog járen door met De rijdende rechter

24 april 2018 09:47 | amusement | Door Televizier

© Roland J. Reinders/NCRV Sterren
Jetske van den Elsen heeft nog lang geen genoeg van De rijdende rechter. Het KRO-NCRV-programma heeft volgens haar een andere kleur gekregen sinds de komst van meester John Reid.

“Wat ons betreft gaan we nog járen door,” zegt Jetske in een interview met Ad.nl. Mensen met geluisdoverlast, bomen op de erfgrens en andere onopgeloste zaken hoeven dus niet bang te zijn dat De rijdende rechter verdwijnt. “Ik denk dat het nodig is, want we hebben zo veel zaken. Het programma heeft bestaansrecht en de kijkcijfers zijn prima.”

Meester John Reid

Jetske is al elf jaar lang te zien in het programma, maar moest in 2016 afscheid nemen van de rechter die jarenlang uitspraak deed voor het programma, Frank Visser. Meester Frank Visser stapte over naar SBS6 en werd vervangen door meester John Reid. “Daar ben ik ongelooflijk blij mee, dat hij het zo goed doet en het oppakt.”

Andere sfeer

Volgens Jetske heeft De rijdende rechter de afgelopen jaren een andere kleur gekregen. “Reid is in het echt ook rechter. Op het moment dat je geen rol speelt, zet je een andere sfeer neer.” De kracht van het programma zit volgens de presentatrice aan het eind. “Je hoort wie er gelijk heeft en wat de uitspraak is. Als je zit te kijken, ben je voor een bepaalde partij en dan wil je weten wat de rechter vindt.”

De rijdende rechter, wordt vervolgd is vanavond om 22.25 uur te zien bij NPO1.

Lees ook: Interview met Rijdende Rechter John Reid.

Meer over