Jimmy Fallon presenteert 74ste editie Golden Globes

Presentator Jimmy Fallon presenteert in januari de 74ste editie van de Golden Globes voor de Amerikaanse zender NBC. De Golden Globes worden jaarlijks uitgereikt door de leden van de Hollywood Foreign Press Association als prijs ter erkenning van uitmuntendheid in televisie en film.  

Jimmy Fallon volgt de Britse komiek Ricky Gervais op, die het gala op geheel eigen wijze presenteerde in de jaren 2010, 2011, 2012 en 2016. Comediènnes Tina Fey en Amy Poehler verzorgden de presentatie tussen 2013 en 2015.

Speels

NBC-topman Bob Greenblatt is dolbij met kersvers presentator Fallon"De Golden Globes is de meest spontane en onbevangen awardshow op televisie. Jimmy is met zijn speelse en hartveroverende humor de ideale presentator van een van de belangrijkste evenementen van het tv-seizoen", aldus Greenblatt. 

The Tonight Show

Jimmy Fallon presenteert sinds 2014 de late night talkshow The Tonight Show op de Amerikaanse zender NBC. Dit programma werd eerder onder andere gepresenteerd door Jay Leno en Conan O'Brien.

Rijzende ster

De humorvolle Fallon is de laatste jaren uitgegroeid tot een internationale ster. In The Tonight Show kan de presentator zich geregeld uitleven in de grappige items waar hij en zijn gasten aan deel moeten nemen. Wheel of Musical Impressions en de Lip Sync Battle zijn onze favorieten. Het publiek kan de humor van Fallon ook waarderen: de kijkcijfers zijn sinds de komst van de presentator na een povere periode weer goed.

De 74e uitreiking van de Golden Globe Awards is zondag 8 januari in het Beverly Hilton in Beverly Hills. 

Meer over:

Reageren