'Minder dan bij RTL'

Jinek krijgt 'gigantisch groot salaris', maar geen salarisconstructie

26 januari 2024 15:46 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
Eva Jinek is zoals bekend verkast van RTL naar de NPO. De laatste tijd was er wat discussie over haar salaris en eventuele aparte salarisconstructies. Op NPO Radio 1 heeft ze alle wilde verhalen uit de wereld geholpen.

Jinek vertelde in het programma Roos dat ze een 'gigantisch salaris krijgt', maar dat er geen sprake is van een speciale constructie waardoor ze extra geld binnenharkt. Dat werd de laatste weken wel her en der gesuggereerd. 

'Veel minder verdienen dan bij RTL'

Details over het salaris van Jinek bij RTL zijn niet bekend, maar er werd aangenomen dat Jinek bij de NPO een stuk minder zou gaan verdienen. Daar is immers een maximaal jaarsalaris van 233.000 ingesteld. Hierdoor kwamen er geruchten over de genoemde constructies, maar daar is volgens Jinek dus niks van waar. Ook AVROTROS liet eerder al weten dat er geen sprake is van een aparte salarisconstructie waardoor de presentatrice eventueel meer kan verdienen dan is vastgesteld.

RTL gaf 'onwerkelijk salaris'

Op Radio 1 vertelde Jinek over haar salaris bij RTL. "Het was ook een onwerkelijk salaris, dat is ook gewoon zo. Het was fantastisch. Maar dat salaris dat ik nu krijg is nog steeds een gigantisch groot salaris. En ik krijg een ander soort leven dat voor mij veel beter past", zo tekende persbureau ANP het op.

De nieuwe talkshow van Jinek bij de NPO begint na de zomer en staat geprogrammeerd op het tijdslot 19.00 uur. Ze doet dit vier dagen per week.

Meer over