Jochem van Gelder heeft weer werk

Heel lang was er geen plek voor Jochem van Gelder op televisie, maar nu is hij spekkoper. Jochem gaat twee programma's presenteren bij SBS waaronder Pas Oplichters.

In Pas Oplichters (let op de woordgrap) worden mensen opgelicht door vier acteurs en een vermomde BN'er. „In het programma wordt duidelijk hoe gemakkelijk mensen erin trappen. Je denkt dat het jou niet zal overkomen, maar helaas is niets minder waar,” vertelt de presenator in het AD.

Mooie dame

We moeten volgens SBS denken aan een situatie als deze: Stel dat een mooie dame jou vraagt om haar geld te lenen, omdat haar auto een wielklem heeft en zij met spoed naar haar zwangere zus in het ziekenhuis moet. Hoeveel mensen zullen daarin trappen?'

Voorkomen

Jochem van Gelder denkt dat er een maatschappelijke functie is weggelegd voor Pas Oplichters: „Met dit programma hopen we de kijker ervan bewust te maken en geven we tips en tricks hoe ze dit kunnen doorzien en voorkomen.” Het tweede programma dat Jochem gaat presenteren is Wie Trouwt Mijn Zoon?. Dat neemt hij over van Erik van der Hoff.

De eerste aflevering van Pas Oplichters is op zondag 24 november.

Reageren