Jochem van Gelder presenteert op DELA-reclame gebaseerde Waarom Wachten?

Op begrafenissen wordt de overledene meestal overstelpt met complimenten. Wel jammer dat hij of zij daar zelf niet zo veel van mee krijgt. SBS en Jochem van Gelder brengen daar verandering in.

DELA zond vorig jaar een reclame-campagne uit waarin gewone Nederlanders als verrassing een dierbare bedankte. Dat leverde emotionele filmpjes op en bracht Talpa en SBS op een idee voor een programma-format. Want waarom zou je iemand pas lovend toespreken en bedanken als het eigenlijk al te laat is?

Speeches

In Waarom Wachten? helpt Jochem van Gelder geliefden te verrassen. Samen gaan ze op zoek naar een bijzondere plek om die ene speciale persoon te bedanken voor iets. Jochem: „Dit programma zet mensen aan om na te denken wie in je directe omgeving het verschil heeft gemaakt in je leven. Wie heeft je in moeilijke tijden geholpen of staat altijd voor je klaar? Het zijn de bekende speeches die je altijd hoort op het moment dat iemand overleden is, maar waarom zou je wachten met bedanken als iemand een speciaal plekje in je hart heeft? Het is een oprecht en daarom dankbaar programma om te maken.”

Peggy

De verhalen in Waarom Wachten? zijn heel verschillend. Zo reist Peggy af naar Schotland om haar vader Tom tijdens een vakantie te vertellen hoe dankbaar zij is voor de wijze waarop hij haar zieke moeder jarenlang verzorgde, terwijl hij zichzelf wegcijferde. Ze bedankt hem dat hij altijd zo positief is gebleven ondanks de moeilijke jaren en vertelt hem hoe knap ze het vindt dat hij alles aan de kant heeft gezet voor zijn vrouw, haar moeder.

Marjo

Marjo legt een muziekoptreden plat om aan haar moeder Ria te vertellen dat zij zich geen beter rolmodel had kunnen wensen. Zowel moeder Ria als vader Tom hebben geen idee wat hen staat te wachten en worden blij verrast door de lofspeech van hun kinderen. Een moment om nooit meer te vergeten.

Jochem van Gelder wordt flink aan het werk gehouden door RTL. Hij presenteerde het aardig bekeken Kitsch of Kassa? en bezweert samen met Patty Brard nog immer ruzies in Bonje met de Buren.

Reageren