Doel

Jochem van Gelder wil niets liever dan terugkeer Praatjesmakers

26 september 2021 09:30 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa

Jochem van Gelder heeft de hoop op een terugkeer van Praatjesmakers nog niet opgegeven. Het programma stopte elf jaar geleden maar als het aan de presentator ligt komt het zo snel mogelijk terug op de buis.

“Ik verbaas me er iedere dag over dat het nooit terug is gekomen. Het is ooit geprobeerd bij SBS 6, waar het later nog gedaan is door Jeroen van Koningsbrugge. Dat vond ik een beetje raar, dat voelde als een mes in m’n rug”, zegt Van Gelder tegen dj Lex Gaarthuis in het Radio 10-programma De 10 Van.

Mondiger

In Praatjesmakers ging Van Gelder het gesprek aan met jonge kinderen over verschillende onderwerpen, wat grappige en ontroerende momenten opleverde. “Het is een soort van doel voor mij, want ik kan nog steeds geen enkele reden bedenken waarom anno 2021, nu de kinderen van die leeftijd misschien nog wel mondiger zijn dan toen, het programma niet op tv te zien is.”

Salaris

De presentator (58) is zelfs bereid zijn salaris beschikbaar te stellen mocht Praatjesmakers niet meer aanslaan bij het publiek. “Voor elke aflevering die minder scoort dan een miljoen kijkers hoeven ze mij niet te betalen bij wijze van spreken.”

Meer over