Johan Derken en René van der Gijp doen poging tot verzoening

15 juli 2014 15:21 | amusement | Door Televizier

Dat het tijdens VI Oranje niet bepaald boterde tussen Johan Derksen en René van der Gijp moge duidelijk zijn. Toch is een verzoening volgens Wilfred Genee niet ondenkbaar.

Ter promotie van Tour Du Jour was Wilfred Genee te gast in de radioshow van Frank Dane op 538. Uiteraard kwam ook de hoogopgelopen rel en de openlijke onderlinge irritaties tussen zijn VI Oranje-collega's aan bod.

Lijmpoging

Genee onthulde dat over twee weken wordt gekeken hoe Johan, René en hij het nieuwe seizoen van Voetbal International in gaan.

"Dan moeten we kijken: hoe gaan we het aanpakken, hoe willen we verder en wíllen we verder? Mijn gevoel is dat het absoluut zo is, hoor, want het zou zonde zijn om het zo maar te laten klappen. Het is goed dat er weer een rustperiode komt en dat die mannen zich even kunnen terugtrekken. Ik heb begrepen dat ze samen gaan vissen."

"Zonde om VI zomaar te laten klappen"

In hetzelfde interview merkte Wilfred op het zonde te vinden als Voetbal International door de interne conflicten zou stoppen.

"Ik heb het samen met Johan groot gemaakt. Ik zei tegen hem: ‘Laten we in godsnaam opgepassen dat wat wij zelf van de grond hebben getrokken, niet zelf omver trekken."

In 2011 won Voetbal International de Gouden Televizier-Ring. Volgens Wilfred is de tv-prijs indirect ook een reden voor de controverse.

"Als je een Televizier-Ring wint, je hebt geweldige kijkcijfers en iedereen is razend enthousiast, dan krijg je ook een periode waarin mensen kritischer gaan worden.”, aldus de presentator.

Meer over