"Wens niet meer misbruikt te worden"

Johan Derksen boycot Boulevard en Shownieuws

Johan Derksen heeft het gehad met RTL Boulevard en Shownieuws. De voetbalanalist weigert mee te werken aan interviews met de showbizzprogramma's.

Derksen kondigde zijn mediastop af in VI Oranje blijft thuis.

Gordon

Reden voor Johans decreet is een interview dat hij samen met René van der Gijp gaf aan Shownieuws over de transfer van Gordon naar SBS6. De heren hadden scherpe uitspraken gedaan, maar uiteindelijk bleef daar na de montage weinig van overeind: "We hebben daar een reëel beeld neergezet van Gordon, wat voor hem spreekt en wat tegen hem spreekt. Dat was een gesprek van een minuut of tien en dan worden er twee keer acht seconden uitgezonden. Het enige wat ze uitzenden is dat ik met zelfspot zei: ‘Alle toppers gaan naar Talpa.'. Dan denk ik: wat een onzin."

Bakvis

Dat schoot Johan dusdanig in het verkeerde keelgat dat hij een knoop doorhakte: "Ik heb vandaag een belangrijke beslissing in mijn leven genomen. Ik ga nooit van mijn leven meer bij Shownieuws zitten. Ik wens niet meer misbruikt te worden om een interview te geven en dat een of andere bakvis bij SBS erin gaat knippen en dat die het verhaal dat wij houden dan totaal uit zijn verband rukt.”

RTL Boulevard

Met hetzelfde gemak legde Derksen ook concurrent RTL Boulevard een persstop op: "Vanochtend werd ik gebeld door Boulevard en heb ik tegen die mevrouw gezegd: ‘Wilt u mij nooit meer bellen en wilt u zeggen tegen de andere redactieleden dat u mij nooit meer moet bellen?’ Want ik ga niet meer in die twee kutprogramma’s zitten."

Nieuwe Revu

Niet alleen tv-programma's kunnen rekenen op kritiek van Derksen, ook Nieuwe Revu ving vorige week bot toen ze hem wilde interviewen over de DJ Jean rel. Dat bleek een erg kort gesprek.

Meer over:

Reageren