Botsing

Johan Derksen sluit nieuwe ruzie tijdens De Oranjezomer niet uit

9 juni 2021 09:18 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten

Donderdag start De Oranjezomer bij SBS6. Dankzij het programma ziet het Veronica Inside-trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen elkaar meer dan een maand dagelijks en laatstgenoemde weet niet zeker of dat wel helemaal goed gaat.

Volgens Derksen is het zomaar mogelijk dat de pleuris weer uitbreekt tussen het trio. “Dat heb je met flamboyante types die weleens willen botsen”, zegt de voetbalanalist in gesprek met Shownieuws. “En wij generen ons niet om dat soort ruzies voor de camera’s uit te vechten.”

Racismerel

De 72-jarige Derksen was eerder bij eindtoernooien al een dagelijks op de buis te zien met VI Oranje. Toen knetterde het ook weleens achter de schermen en ook vorig jaar stond het programma op knappen vanwege de veelbesproken racismerel. Derksen houdt nu met alle scenario’s rekening. “De pleuris kan zomaar na drie dagen uitbreken, maar het kan ook zomaar goed gaan.”

Pensioen 

Voor Derksen, die onlangs zijn biografie uitbracht, komt er na De Oranjezomer nog één seizoen van Veronica Inside, waarna hij naar de achtergrond verdwijnt en van zijn pensioen gaat genieten. “Ik moet nog één jaar hierna en ik zing mijn tijd wel uit.”

De Oranjezomer wordt vanaf 10 juni vanuit Slot Zeist uitgezonden en is dagelijks direct na het EK-duel van die avond om 22:55 uur te zien op SBS6.

Meer over