Liquideren

Johan Derksen biedt geen excuses aan na verspreking over Baudet

22 september 2022 13:31 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
Johan Derksen zei in het voorpraatje van Vandaag Inside dat ie vond dat Thierry Baudet geliquideerd moest worden. Overduidelijk een verspreking, maar toch vindt Lex Uiting van RTL Boulevard dat de presentator zijn excuses aan moet bieden. Natuurlijk weigert de snor.

Meteen nadat Derksen het woord 'liquideren' had uitgesproken, verbeterde hij zichzelf. Hij bedoelde de Tweede Kamer uitschoppen. En voor de kijkers kan er geen misverstand hebben bestaan over de bedoeling van Derksen. Onderwerp afgesloten, zou je denken. Maar nadat de partij van Thierry Baudet, Forum voor Democratie, al tijdens de uitzending van Vandaag Inside aankondigde dat er een aangifte tegen Derksen zou komen, werd duidelijk dat de verspreking een staartje zou krijgen. 

Lex Uiting

Vandaag gooit RTL Boulevard nog eens olie op het vuur. Lex Uiting was blijkbaar meteen na de verspreking in zijn auto gesprongen om de boel lekker op de spits te drijven. 'Is het geen tijd om excuus te maken aan Thierry Baudet?', vraagt verslaggever Lex Uiting aan Derksen, in een filmpje dat vandaag op de site verscheen. Hij krijgt een voorspelbaar antwoord, Derksen doet dat vanzelfsprekend niet. 'Joh, ga toch weg met je excuses'. Ook Wilfred Genee reageert: 'Johan heeft gewoon een slip of the tongue. En dan ga je er zo mee aan de haal?'. 

Hier kun je de verspreking van Derksen bekijken. 

Ziggo Dome

In de uitzending kondigden de heren ook nog iets leuke aan. Ze maken op 11 november een live-editie van hun show in de Ziggo Dome. Een kaartje kost 60 euro. 

Meer over