Verkiezingen en muziek

SBS6 wil programma met Johan Derksen en Raymond Mens over Verenigde Staten

25 mei 2023 14:51 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Talpa

Op zijn oude dag gaat Johan Derksen voor SBS6 mogelijk een reis naar de Verenigde Staten maken. De 74-jarige ‘Snor’ is door Talpa gevraagd om samen met Raymond Mens een reeks te maken waarin muziek en de Amerikaanse verkiezingen centraal staan.

“We hebben een voorstel gekregen om samen langs de Mississippi te gaan. Onderweg zou ik dan over muziek praten, de blues, country en bluegrass. Raymond zou het dan over de politiek hebben in die streek’’, bevestigt Derksen in gesprek met het AD.

Tijd

Toch is de kogel nog niet door de kerk, mede door tijdgebrek. “Er moet nog wel een gaatje worden gevonden in de planning. We hebben met Vandaag inside elke dag uitzendingen. En voor mij tijdelijk een vervanger laten aanschuiven, is niet aan de orde. Ik ga Vandaag Inside niet in de steek laten voor een schnabbel. Ik moet wel een periode vrij hebben om dit te kunnen doen. Ze zijn nu bij Talpa aan te kijken wanneer er in de agenda ruimte gemaakt kan worden. We zijn rond kerst en oud en nieuw vrij. Misschien ligt daar een mogelijkheid.”

Roadtrip

Mens staat te springen om met Derksen naar de Verenigde Staten af te reizen. “Voor mij is het al langer een droom om een serie te maken over Amerika, waarbij je het échte Amerika laat zien. Dus niet New York of Los Angeles, maar echt dieper Amerika in. Toen ontstond al gauw het idee om een muzikale roadtrip te maken. Down the Mississippi, omdat daar veel muziekgeschiedenis ligt en je dus met Amerikanen in aanraking komt.”

Meer over