Veronica Inside-drama

Johan Derksen overweegt te stoppen met televisie

23 juni 2020 11:42 | amusement | Door Dominique Hofman

© Sander Koning
Johan Derksen overweegt te stoppen met televisie. Dat heeft de 71-jarige voetbalanalist dinsdag laten weten aan De Telegraaf. 

Volgens Johan Derksen was de best bekeken aflevering ooit gisterenavond ook meteen zijn allerslechtste. Aan De Telegraaf vertelde Derksen dinsdag dat hij erover nadenkt te stoppen met het televisieprogramma. 

'Slechtste uitzending ooit'

Derksen spreekt van "de slechtste uitzending die we ooit hebben gemaakt." Hij geeft toe al langer geen plezier meer te hebben in de opnames van Veronica Inside. "Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd al met heel weinig plezier naar de uitzending kwam. Daar heb ik ook geen geheim van gemaakt. Als je dan een avond als gisteren hebt, dan helpt dat niet." 

Volgens Derksen kreeg de show een totaal andere sfeer dan normaal, "en dat is René van der Gijp volkomen met me eens", zegt hij tegen de krant. "Ik ben zo van de tafel naar mijn auto gelopen, maar mijn woede trekt met een paar dagen wel weg. Daar ben ik professioneel genoeg voor. Tegelijkertijd doe ik al tweeëntwintig jaar hetzelfde kunstje. Ik ga deze zomer eens goed overdenken of ik de laatste twee jaar van mijn contract bij Talpa wel wil uitdienen." 

Wim Kieft zou volgens Derksen in zijn contract hebben staan dat hij hem opvolgt, mocht Derksen ooit weggaan. "Dat lijkt me ook prima", zegt hij hier kort over. 

Racisme

De uitzending van Veronica Inside op maandag stond in het teken van racisme. Analist Johan Derksen raakte afgelopen week in opspraak nadat hij in de uitzending een grap maakte over rapper Awkwasi die door sommige mensen als racistisch werd bestempeld.

Eerder sprak hij zich in het programma al negatief uit over de speech die Akwasi gaf op de Dam. In de uitzending van Veronica Inside van maandagavond ging Derksen in debat met advocaat Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta. Derksen gaf direct in het begin van de uitzending al aan geen excuses te willen maken voor de grap. 

Meer over