Discussie over Poetin

Johan Derksen: 'Rutte is een padvinder'

14 januari 2022 10:33 | amusement | Door Ingelise De Vries

© Screenshot VI Vandaag
Na een goed bekeken eerste uitzending, lijkt VI Vandaag op SBS 6 aardig stabiel qua kijkcijfers. Ook gisteravond wisten de heren weer zo'n 880.000 kijkers aan zich te binden.

Niet geheel vreemd, met de kijkers die al zijn blijven hangen na VI Inside. Waar de mannen nog even op stoom moesten komen, zijn donderdag de nodige spraakmakende uitspraken gedaan. Vooral Johan Derksen, die de Nederlandse premier Mark Rutte een padvinder noemt vergeleken met de Russische president Poetin.

'Poetin een dictator'

Te gast is danseres en tv-jurylid Euvgenia Parakhina. Er ontstaat een verhit gesprek over of Poetin een dictator is. De van origine Russische Parakhina, die op haar 19e voor het eerst naar Nederland kwam, wil dat niet zo stellig zeggen.

"Iemand die de grondwet verandert om levenslang de baas te blijven en iedere tegenstander liquideert of naar Siberië stuurt", begint Derksen. "Dat begint een beetje op dictatuur te lijken toch."

Johan Derksen: 'Rutte is een padvinder'

Parakhina reageert: "Ik zegt niet dat het niet een dictator is. Het is een hele sterke, hele rechte manier van regeren, een man. Heel duidelijk. Je kunt hem een dictator noemen, maar is Mark Rutte ook een dictator?" Wilfred Genée schiet vervolgens in de lag: "Rutte stuurt geen mensen naar strafkampen!"

Derksen noemt het een verkeerde vergelijking. "Rutte is een padvinder vergeleken met Poetin." Het hele gesprek is hieronder terug te zien.

Meer over