'Ik ben helemaal niet lui'

John de Bever bijt van zich af na kritiek Expeditie Robinson

26 oktober 2021 08:41 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
John de Bever was een van de meest opvallende deelnemers van Expeditie Robinson. Nu hij vlak voor de samensmelting is afgevallen, kan de volkszanger eindelijk vrijuit spreken over zijn deelname en de beeldvorming rond zijn persoon.

De Bever vertrok al in de eerste aflevering naar Afvallerseiland waar hij het zeventien dagen wist vol te houden door, zo leek het op televisie, anderen voor hem te laten werken.

Vakantieresort De Bever

Dat John weinig ondernemend was ontging zijn lotgenoten ook niet. De andere afvallers doopten het eiland dan ook om tot 'Vakantieresort De Bever'. Eilandgenoot Rob Geus mopperde zelfs al dat hij dagenlang als 'mantelzorger' op het eiland met John had geleefd. 

Slangen

In RTL Boulevard bevestigt John dat hij zijn energie heeft gespaard: "Je kon ook niet veel doen op het eiland... 's Nachts sliep ik niet: er liepen slangen en ratten, dus ik sliep met mijn ogen open en overdag ging ik dan maar rusten."

Hout

Maar dat hij vaak rustend te zien was, betekent volgens De Bever niets: "Ik ben helemaal niet lui. Maar ik heb gefocust op het spel als er een battle kwam." Hij wist er maar liefst twee te winnen waardoor hij tot de samensmelting veilig was. Ook laat hij weten zich nuttig te hebben gemaakt door hout te sprokkelen voor het vuur. 

Meer over