'Hoort bij het spel'

John de Bever lacht om kritiek Expeditie Robinson

11 september 2021 10:39 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
John de Bever is misschien wel de meest opvallende Expeditie Robinson-deelnemer in jaren. De volkszanger vaart zijn eigen koers en dat levert kritiek van kijkers op, al zijn die wanklanken tegen dovemansoren gezegd.

Openlijk lobbyen om andere expeditieleden weg te stemmen, voortdurend mopperklagen, beweren dat je moe bent en rust nodig hebt, John de Bever doet zo'n beetje alles wat je niet moet doen in Expeditie Robinson.

Geen ervaring

Al vanaf het eerste moment is De Bever een markante deelnemer. Bij de eerste proef bleek hij geen kaas te hebben gegeten van survival skills waardoor hij samen met Eva van de Wijdeven op afvallerseiland belandde. Daar viel hij op vanwege zijn lakse houding: hij weet niet hoe je moet vissen, hoe je hutten moet bouwen, ook vuur maken is lastig. Maar puzzelen kan John wel: hij wist van afvallerseiland af te komen door als eerste een kubus in elkaar te zetten. Dat hij Eva afleidde met een continue stroom ongevraagd commentaar hielp ongetwijfeld mee.

'Stem op Rob'

De Bever kwam terecht op Tweedekanseiland waar hij kennis maakte met de acht oud-deelnemers die hun eigen expeditie deden. John leek niet de moeite te nemen de namen van zijn nieuwe eilandgenoten te leren kennen. Zo was Rob Geus 'de smaakpolitie', noemde hij acteur Loek Peters 'Berry' naar zijn personage in Penoza en dj Wietze de Jager gaat door het leven als 'Wietske'. Nog opvallender: John zegt niet aan bondjes te doen, maar is vanaf de eerste minuut bezig de anderen te overtuigen niet hem maar juist Rob Geus weg te stemmen. Zijn niet aflatende pogingen schoten niet alleen Rob maar ook kijkers in het verkeerde keelgat.

Afvallerseiland

Op Twitter waren veel kijkers dan ook blij toen John bij de eilandraad unaniem werd weggestemd. Maar de expeditie is nóg niet voorbij: hij mag terug naar Afvallerseiland waar hij wederom met Eva te maken krijgt. John zit voorlopig nog in het spel en lijkt het steeds meer naar z'n zin te krijgen. In Shownieuws laat hij weten erg te kunnen lachen om alles wat zijn deelname teweeg brengt. Hoe pijnlijk het ook is om terug te zien, dit hoort wat hem betreft allemaal bij het spel. John speelt er zelfs handig op in.

Nieuwe single

De Bever kampt met gehoorverlies, wat tijdens Expeditie Robinson al geregeld voor hilariteit heeft gezorgd. John heeft moeite de complexe instructies bij de proeven te volgen en kan ook zijn mede-expeditieleden lastig volgen. Hij benadert de situatie met de nodige zelfspot én denkt commercieel: op 24 september lanceert de zanger zijn nieuwe single Hé John die onder meer gaat over Expeditie Robinson en zijn gehoorproblemen.

Meer over