Nepadvertenties

John de Mol begint rechtszaak tegen Facebook

31 Mei 2019 09:18 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
John de Mol heeft het helemaal gehad met Facebook. De mediamagnaat begint een kort geding tegen het bedrijf omdat het niks doet om bitcoin advertenties van oplichters met zijn naam en foto te stoppen.

Verschillende BN'ers worden in die advertenties misbruikt, maar John de Mol is de eerste die het ook echt tegen Facebook durft op te nemen. In het persbericht van Talpa staat dat 'De Mol voor de gang naar de rechter kiest omdat Facebook de verlangde maatregelen ondanks herhaalde verzoeken niet vrijwillig neemt.'

Zuurverdiend geld kwijt

John de Mol zegt over het kort geding: „Het stuit me tegen de borst dat mensen hun zuurverdiende geld kwijtraken aan deze oplichterij. Mijn naam en beeltenis, en die van andere bekende Nederlanders, worden misbruikt voor het om de tuin leiden van onwetende consumenten. Iedereen begrijpt dat wij dat verschrikkelijk vinden. Facebook weigert maatregelen te nemen om dit te voorkomen. Ik heb het bedrijf de kans gegeven het gesprek aan te gaan en maatregelen te nemen, maar ik liep tegen een muur van onwelwillendheid aan. Facebook moet eindelijk stoppen met deze nep advertenties in het belang van al diegenen die steeds opnieuw worden bedrogen.”

5 juni

Ook Humberto Tan, Alexander Klöpping en Matthijs van Nieuwkerk worden al een tijdje gebruikt in de advertenties. Het kort geding van John de Mol tegen Facebook dient op 5 juni.

Meer over