John de Mol gelooft in Next Boy/Girl band

SBS 6 zet fors in op The next boy/girl band. Volgens bedenker John de Mol kan deze unieke talentenjacht best weleens gaan scoren.

De Mol deed vrijdag aan tafel bij RTL late night zijn verhaal over de gloednieuwe show die komend najaar bij SBS te zien is. Volgens John kan het best gaan scoren omdat het voorziet in een behoefte: er is namelijk al jaren geen goede boy of girl band meer geweest.

Vertrouwen

De reacties van het publiek bij de eerste opnames hebben De Mol nog meer vertrouwen gegeven dat de formule kan aanslaan: "De eerste keer duurt het altijd allemaal wat langer, maar als je dan ziet dat het publiek desondanks geïnteresseerd en betrokken blijft, is dat heel bemoedigend."

Afbeelding

Nieuwe opzet

Aan tafel bij Peter van der Vorst wilde De Mol nog wel loslaten dat het programma eigenlijk het omgekeerde is van The voice. Daar draait alles om de stem, maar straks is zangtalent van ondergeschikt belang. De kanshebbers komen straks per drie in liften omhoog om op te treden. Als de jury ze een geschikt uiterlijk vindt hebben en meent dat ze over de juiste looks beschikken worden ze gekozen. Pas dan volgt de vraag: kunnen ze zingen?

Liever bij RTL

Peter wist de tv-baas te ontlokken dat hij The next boy/girl band in een ideale wereld liever bij RTL had gezien: "Maar die zitten qua talentenjachten al helemaal vol, van Holland's got talent, The voice en The voice kids en RTL 5 heeft net nog Idols gedaan. SBS had nog ruimte."

Reageren